Jubileji LD Ivančna Gorica

Pri lovskem domu,v senci borovcev so lovci LD Ivančna Gorica leta 1986 praznovali 40 let obstoja lovske družine. Takrat je bil starešina Janez Mišič. Po fotografijah sodeč je bila prireditev lepo izpeljana, z mnogimi povabljenimi gosti in z bogatim kulturnim programom. Poleg Zasavskih rogistov je kulturni program obogatil tudi otroški pevski zbor Osnovne šole Stična pod vodstvom učiteljice Ane Kot


Proslava ob 50 letnici LD Ivančna Gorica

 Lovci LD Ivančna Gorica so v soboto 6. Junija 1996 ob 17:30 na Polževem proslavljali 50 letnico delovanja svoje družine. Starešina LD Ivančna Gorica je bil Silvo Oven. Poleg slavnostnih govornikov so program oblikovali tudi Zasavski rogisti, pevski oktet Suha Krajina, pevski kvartet Stična, ter učenke Osnovne šole Stična.
Po kulturnem programu je sledila lovska veselica na kateri je goste zabaval narodno zabavni ansambel Nagelj.

Slavnostno prireditev ob 50 letnici LD Ivančna Gorica je v celoti posnel Foto studio Markelj. Prireditev je bila posneta na VHS kaseto. Po dvajsetih letih smo jo presneli v digitalno obliko in je na voljo za ogled.


Proslava ob 60 letnici LD Ivančna Gorica

60-letnico delovanja LD Ivančna Gorica smo lovci praznovali v soboto, 9. septembra, leta 2006, pri lovskem domu na Mali Goričici. Na fotografiji je slavnostni govornik, takratni predsednik LD Ivančna Gorica, Roman Pušlar. Kot vedno, so za svečano vzdušje poskrbeli Zasavski rogisti, zapel pa nam je tudi Stiški kvartet.


Svečanost ob 70 letnici LD Ivančna Gorica

Večina slovenskih lovskih družin je bila ustanovljena leta 1946 in vse te so v letu 2016 praznovale 70-letnico. Kot je v navadi in prav, se je ob tej svoji obletnici tudi Lovska družina Ivančna Gorica ozrla nazaj in presojala, kako uspešno je prehodila dolgo pot. Pogled nazaj jo je lahko upravičeno navdal s ponosom, pogled naprej pa zato z zanosom.

Ob tako uspešni bilanci preteklih 70 let smo lovci Lovske družine Ivančna Gorica v letu 2016 upravičeno slavili in se veselili. 18. junija smo se s povabljenimi gosti zbrali v slovesno okrašeni in urejeni dvorani Kulturnega doma v Ivančni Gorici. Vsak je prejel Zbornik, ki ga je lovska družina izdala ob tej priložnosti, vsem ženskam na proslavi pa smo prav prisrčno izkazali posebno pozornost z rdečimi vrtnicami. Lovski rogovi so z lovsko koračnico napovedali slovesni dogodek. Prisotne je pozdravil starešina Jože Zaman in v svojem uvodnem nagovoru na kratko očrtal življenjsko pot in dosežke njegove lovske družine. Osrednji govornik je bil podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Iz njegovega govora je bilo mogoče razbrati, da se vodstvo občine zelo dobro zaveda pomena lovskih družin in njihovega izjemnega doprinosa k razvoju in prepoznavnosti občine ter k skrbi za zdravo okolje. Zato je v imenu župana, ki je bil ta dan zadržan drugje, lovski družini podelil spominski kovanec Prijetno domače.

Nagovorili so nas  podpredsednik Lovske zveze Slovenije Ivan Malešič, zastopnik Zveze lovskih družin Zasavje Tomaž Trotošek in predstavnik Lovskega Kinološkega društva Zasavje Darko Grošelj. Lovska zveza Slovenije nam je ob tej priložnosti  podelila spominsko plaketo, najbolj prizadevne lovce pa odlikovala. Znak za lovske zasluge so prejeli Rudi Janežič, Zvone Lavrič in Roman Pušlar starejši, zlati znak pa Viktor Kastelec, Alojz Mostar, Silvo Oven, Jože Plankar, Ciril Zajec in Jože Zaman. Ivan Strmole in Aleksander Kuster sta za kinološke zasluge prejela srebrni znak Lovskega kinološkega društva Zasavje. Tudi Lovska družina Ivančna Gorica je odlikovala vrsto svojih članov z bronastimi, srebrnimi ali zlatimi plaketami, spominske plakete pa je podelila lovskim družinam, društvom, organizacijami in inštitucijami, s katerimi jo delo najbolj povezuje. Vrhunec je slovesnost dosegla, ko je praporščak Branko Zupan zvil stari prapor, gospod Tomaž Smole pa je kot namestnik botra župana Dušana Strnada razvil novega in ga izročil praporščaku. Praporščaki vseh gostujočih lovskih družin so po običaju prekrižali svoje prapore z novim.

Proslava je potekala ob spremljavi lovskih rogov, na katere so igrali priznani glasbeniki Kulturnega društva Zasavski rogisti, sicer prijatelji ivanških lovcev. Kulturni program so obogatili še prav tako priznani domači glasbeniki: solist ljubljanske opere, tenorist Matej Vovk in Stiški kvartet. Po slovesnem delu se je proslavljanje nadaljevala z druženjem pod šotorom ob divjačinskem golažu in praznični torti.

Spodaj si lahko ogledate galerijo posnetkov s proslave ob 70-letnici LD Ivančna Gorica. Prireditev je povezovala Lucija Žerovnik, uradni fotograf prireditve je bil Lado Markelj.